Relació entre la nostra actitud vital i la nostra salut.

Updated: Oct 21, 2020

L'objectiu és compartir conceptes del món del coaching amb gent amant de la fruita, la salut i l'esport.


Hola a tothom,

Em dic Araceli i sóc coach.

Em vaig formar per primera vegada a una acadèmia de Londres a finals del 2008, he estat fent de coach a temps parcial fins ara.


El coaching és una conversa, una manera d'estar present amb una o més persones en la que actuo com a "director d'orquestra", dirigint el format de la conversa, no el contingut. Parlem del que vulgui el 'client', però faig servir preguntes que estimulen la reflexió sobre el que ens diem a nosaltres mateixos, com considerem/interpretem els que ens passa o ens diuen.

Quan hi ha una relació contractual, s'estableixen objectius i co-activament treballem per assolir-los en un temps predeterminat.

La bellesa d'aquesta relació radica en la creença que el client té els recursos per aconseguir el que vol, que no està malalt ni amb disfuncions.


El propòsit d'aquests post quinzenals és compartir conceptes del món del coaching amb gent amant de la fruita, la salut i l'esport.

El vostre estat mental, la vostra actitud, la vostra felicitat, les vostres creences (no parlo de religió!) i estratègies mentals seran tant (o més, des del meu punt de vista) importants com la vostra nutrició i exercici.

Escriviu-me a ara a : adipiscing@gmail.com si voleu veure un article d'algun tema en concret o teniu alguna pregunta. Intentaré respondre o faré servir les vostres preguntes pels blogs següents.

En aquest primer post m'agradaria parlar de la relació entre la nostra actitud vital i la nostra salut.

De manera similar a com algú fent meditació dirigeix la seva atenció a la respiració i a deixar la ment en blanc, algú amb actitud vital positiva dirigeix la ment cap a les oportunitats presents o per venir, i transforma oportunitats/pensaments positius en realitat.

De fet, podem començar per afirmar que el nostre sistema immunitari es beneficia d'aquesta actitud positiva. (referència)


La pregunta és, independentment de com de bé et sentis ara i de quins pensaments (espero que positius) tinguis sobre la teva vida, és possible que et sentis millor i siguis més feliç?

Cuida't

1. Mantingues una actitud positiva

Tot passa. Quan les coses van malament, recorda que la teva situació és temporal i fes l'esforç conscient de pensar en el més meravellós i espectacular futur que et puguis imaginar.

Un dels meus mestres de coaching deia que havíem d'apuntar a la lluna. Perquè encara que no hi arribem, si més no ens quedarem entre les estrelles.

Jo sóc partidària de fer plans i gaudir intentant aconseguir els meus objectius. No em puc imaginar una manera millor de viure.

Si ja et van les coses bé, pensa en com et poden (a tu i als del teu voltant) anar encara millor.

2. Crea bons hàbits

"Som el que fem", deia Aristotil. (referència ).

Què fas habitualment i què fas esporàdicament? ,prendre un gelat de tant en tant, o una mica de xocolata, segurament t'anima i no necessàriament t'engreixa. Pren un gelat tres o quatre cops al dia durant 6 mesos i ja veuràs la diferencia.

D'altra banda, surt a passejar cada dia o fes una mica de qualsevol esport.. i veuràs com la teva vida es transforma completament.

Els hàbits que creem dia a dia són la transició entre el present i el futur. Amb cada mossegada, cada passa, cada decisió.

No cal ser perfectes tota l'estona, però sí que cal anar reflexionant, anar decidint, anar planificant. Ser conscients de les opcions que tenim disponibles i triar.

Què pots fer regularment que es traduirà en millor benestar?

3. Sigues constructiu amb els problemes

Epictetus deia "no importa el que et passa, sinó com reacciones al que et passa." (referència)

Quan tens un problema, t'enfades i ho pagues amb els altres?, t'ofens i busques donar lliçons o venjar-te?

Cap d'aquestes reaccions t'ajuden a tenir un futur millor.

Ser constructiu significa ser conscient de les coses que funcionen avui i 'construir'/evolucionar les teves condicions o circumstàncies per tenir un millor demà.

4. Tu ets tu

Un dels meus llibres preferits per nens és del Dr. Seuss. Una de les frases més famoses comença amb "tu ets tu":

“Today you are You, that is truer than true. There is no one alive who is Youer than You.” (referència

Sovint pensem que ens falta alguna cosa, en comparació amb aquells que ens envolten o que els altres són o estan millor que nosaltres en alguna condició o circumstància.

Sovint això és falta de confiança i una mica d'enveja ;-) 

Aquests pensaments abunden en molta gent i (sorpresa!) sovint són desafortunadament incorrectes (no veritat). 


El meu mestre de coaching animava a tothom a desenvolupar un sentiment de gratitud per ser nosaltres mateixos. Cuida i alimenta el sentiment de gratitud, és una molt bona guia pel nostre camí. Així et permetràs ser tu.. al cap i a la fi ets únic/a!  


Qui ets? Que vols?


Al proper post podem parlar d'autoconeixement i valors. T'interessa?

Recent Posts

See All