HÀBITS PAS A PAS, CONSELL 3

Aquesta setmana he estat reflexionant sobre quin tema vull dedicar, la veritat és que tinc moltíssimes coses per explicar-te , però avui he considerat oportú parlar d'un hàbit saludable que per mi és tan important i necessari. Viure en estrés, ansietat i incertesa... Saps que l'estrès provoca un estrès oxidatiu al nostre organisme que no sabem de quina manera, comencen aparèixer problemes de salut. Un d'ells és el restrenyiment. Aquest procés d'oxidació del nostre metabolisme ens fa baixar les defenses , provocant així constipats, grips...

Estrès

Un dels apartats que més em va sorprendre durant els anys de formació amb la medicina tradicional xina i la Macrobiòtica va ser el poder de la ment. T'he de confessar que el principi sentia desconfiança quan experimentava el procés de canvi a través de l'autocontrol de la ment, però quan vaig fer unes quantes sessions i vaig treballar els meus bloquejos (que portava arrossegant de feia molts anys), el meu cos va anar experimentant una reacció de buidatge que vaig estar tota una setmana depurant el meu organisme.

Des del meu punt de vista, cuidar la ment és el 30% per trobar l'equilibri a la nostra salut, per tant, li hem de prestar especial atenció. La meditació és una pràctica mil·lenària que s'està experimentant aquí a occident la última dècada. La quantitat de beneficis fa que cada vegada hi hagi més persones que en algun moment del dia hi dediquin una estoneta.

Però meditar no sempre és fàcil, sobretot el principi, requereix disciplina i pràctica per la seva perfecció.

Quins beneficis té la meditació?

  • Mitiga els efectes de l'estrès

  • Efecte positivament el sistema immunitari.

  • Millora la capacitat d'atenció i concentració.

  • És útil per empatitzar amb els altres.

  • Augmenta la tolerància al dolor.

  • Potencia l'aparició de pensaments positius.


Meditació

3 Passes per aprendre a meditar.

  1. Posa't roba còmoda i busca un lloc tranquil

  2. Centra't en la respiració i accepta els pensaments que es presenten.

  3. Posa-t'ho a la rutina.

Increïble, no? Està científicament comprovat que la pràctica de la meditació amb el mindfulness té el potencial de millorar la qualitat de vida de les persones.

Segurament ara en tens moltes ganes, però no saps com posar-t'hi, no? Jo et recomano que et posis una meditació guiada per començar. T'ajuden a focalitzar i no perdre l'objectiu que t'has marcat i a concentrar-te amb la respiració. Veuràs que durant la pràctica rutinària, ja no necessitaràs tant aquest seguiment guiat.

Si veus que així i tot et costa, llegeix un llibre sobre la meditació escrit per un expert, pot ser un primer pas important. Et recomano La Meditació Budista, de Ramiro Calle, mestre i escriptor de ioga.

CAL PUNTUALITZAR QUE...

Amb la meditació podem sentir-nos més relaxats, ens acceptarem millor a nosaltres mateixos i no caurem tan fàcilment amb pensaments negatius o repetitius. Meditar ens ajuda a créixer interiorment i això és quelcom que no hem de perdre.


Alliberació d'emocions estancades

Recorda: Glopejar oli de coco en dejú durant 10' i fer meditació 1/2 horeta.

... i la següent setmana parlaré de l'ESMORZAR!! L'àpat més important del dia.


Marta Fosses

Consultora Macrobiòtica

cofundadora Energiaconscient

39 views1 comment

Recent Posts

See All