La felicitat

Feliç any nou!


Quan canviem d'any, sovint tenim la il·lusió que l'any vinents era millor que l'anterior.


Podem pensar en els aspectes en què volem que sigui millor: guanyar més diners, tenir feina si l'hem perduda o trobar-ne una de millor si no estem contents, cuidar més de la nostra salut o millorar la nostra forma física, tenir èxit en algun projecte.


Jo anava sovint al gimnàs, abans de la pandèmia, i sempre veia "allaus" de gent que s'apuntaven al gimnàs al gener. Al final, ens acostumem tots a aquests "bons propòsits" que tenen data de caducitat.


Que us semblaria si :


  1. qualsevol moment fos un bon moment per tenir un bon propòsit? I

  2. quan tingueu un propòsit, en realitat fos un canvi permanent a la vostra vida?


No cal que tots els canvis a la nostra vida siguin “grans”, crec que el que hem de considerar és el benefici que en traiem a llarg termini.


També considero que és important que mirem què ens estem proposant i que considerem què significa exactament.


Per exemple, que us sembla si ens proposem d'estar relaxats, centrats, connectats, ser feliços, tenir salut i èxit en allò que ens interessi més?


De vegades podem trobar una manera d'aconseguir resultats a múltiples nivells amb una acció que impacta múltiples aspectes de la nostra vida. També hem de buscar la manera "pràctica" de fer les coses. Jo sempre penso en l'exemple de rentar-me les dents: no es tracta de què ens rentem les dents un dia durant 3 hores sinó que ens rentem les dents 2 minuts (una o dues vegades al dia).

El mateix passa amb els descansos- si et vols concentrar, si vols rendir, has de tenir períodes de descans.. I prendre un descans llarg, un dia a la setmana, no "rendeix" igual que anar fent pauses de 10 o 15 minuts unes quantes vegades al dia.


Tal com passa amb les metodologies de desenvolupament de software, quan es treballa en petits increments, les accions són més sostenibles, els resultats es veuen immediatament i són acumulables.


Aquesta manera de fer és un canvi menys dràstica, crea menys reticència al canvi i és més motivadora, perquè costa menys esforç i se'n comença a treure profit abans.


"Fes el que prediques"


  • Dius que t'importa la teva salut?

Cuida la teva higiene, aparença, nutrició, forma física…

Fes servir escales en comptes d'ascensor, escull caminar en comptes de fer servir transport, mira el que menges (has sentit a parlar de les "calories buides"? És el menjar que no alimenta), fes descansos i dorm suficient.

  • Finances

Aprèn a fer pressupostos, fes un pla d'estalvis, no estiris més el braç que la màniga, .. i busca l'equilibri entre millorar les teves condicions econòmiques i cuidar de la teva salut i el teu entorn ;-)

  • Relacions

Som animals socials. Necessitem sentir-nos connectats i acompanyats, fins i tot en la distància. Ens necessitem.

Quines relacions prioritzes? A quines prestes atenció i quina atenció exactament?

  • Felicitat

Com es mesura la felicitat? Que et semblaria si et poguessis enfocar a apreciar el que tens i valorar els teus esforços?

  • Satisfacció

Ves amb compte amb aquelles activitats que et desgasten, identifica-les i limita-les. Busca la manera de fer servir les teves habilitats, fer-les créixer, posar-les al servei dels altres. Enfoca't en activitats que aportin valor.


Aquest son els 5 termometres que el meu mestre de coaching proposava… Quins són els teus?

Com els fas servir? (Quan els fas servir?)


Explicans-ho!


19 views0 comments

Recent Posts

See All