Ets de meló o de síndria? Vols conèixer la diferència entre aquests dos aliments?

Updated: Oct 23, 2020

Tan diferents i tan iguals alhora. En fas un bon ús? Vols conèixer les seves propietats i beneficis?


SOM-HI!!!


Comencem per la síndria !!!

La síndria és una de les fruites que es consumeix en les èpoques de calor, té moltes propietats hidratants. Conté vitamines i antioxidants que ens ajuden a afrontar l'envelliment i prevenció de malalties degeneratives. Per fer-nos una idea, dos talls de síndria equivalen a un got d'aigua a causa d'aquestes propietats hidratants de les que estem parlant. Això també vol dir que té un valor calòric molt baix, amb pocs hidrats de carboni i gairebé zero greixos. . És rica en vitamines com la A (en forma de betacarotè) pel seu potent color vermell (licopè) donant aquest to tan característic. Aquesta vitamina ajuda a tenir un bon estat de la retina, manté la pell, cabell i mucoses, així és molt necessària per al creixement dels ossos, dents i reproducció. • La C, essencial pel bon funcionament del nostre organisme, com que és soluble en aigua no hi ha problema si consumim en excés. Intervé en moltes reaccions metabòliques. • Del grup B, destaca la B6 que intervé en els processos d'aprofitament dels hidrats de carboni, greixos i proteïnes. Regula el sistema nerviós central. • Manganès per a la fabricació de proteïnes i àcids grassos. • Potassi generació de l'impuls nerviós i per a l'activitat muscular. Efectes beneficiosos en l'organisme: • Efecte diürètic i depuratiu • Efecte protector de licopè davant el càncer i els problemes de cor. • Conté una substància que és clau en la divisió cel·lular Segons la medicina tradicional xinesa, es recomana prendre-la en èpoques de calor per la seva aportació refrescant al nostre organisme. La dolçor ens provoca un efecte relaxant i la capacitat d'eliminar la calor. Importantíssim per satisfer o saciar la set, s'ha de tenir precaució si tens dificultats en orinar, edemes, inflamacions renals, nefritis i uretritis.


Pel que fa al meló,


podria estar descrivint totes les propietats i veuries que s'assemblen molt a les de la síndria, per tant, puja a fer la lectura i fixa't que conté moltes vitamines, minerals i té un gran efecte hidratant.

També es pren en l'època de calor.
Pertany a la família de les cucurbitàcies (com el carbassó o el cogombre), per tant, et sorprendrà però és una hortalissa, però a la cuina la tractem com una fruita.

Igual que la síndria, conté vitamines A, C, B a més, també conté potassi.

A diferència de la síndria, conté sodi, és una de les fruites més riques en aquest mineral. És molt abundant en els líquids extracel·lulars de l'organisme i té una funció important en la regulació dels electròlits, d'aigua i de la contracció muscular.

La seva aportació nutricional és idèntica que la síndria, aportant frescor i hidratació.


10 views0 comments

Recent Posts

See All