El canvi i la por

Updated: Dec 10, 2020

Bon dia a tothom!


Avui en dia probablement hi ha més canvis a la nostra vida del que som capaços de processar.

Processos es digitalitzen, el software dels nostres aparells canvia sense la nostra intervenció (o decisió), hi ha el canvi climàtic, les migracions, ..


En el món del coaching, el canvi es gestiona reflexionant sobre el que està en el nostre àmbit de control i el que està en el nostre àmbit d'influència. O fora dels dos.

Afegiu-hi a més a més, el filtre de què és important:
Font https://thenaturaledge.com/controllables/


No podem dirigir l'atenció a tot el que ens envolta, el cervell necessita prioritzar i descartar.


Parlant sobre què ens està passant, sobre els resultats que obtenim amb el que fem, els resultats són conseqüència de les nostres accions i les accions conseqüència de les nostres emocions, els nostres pensaments i les nostres creences.


Si algun canvi ens angoixa, a vegades és perquè ens sentim amenaçats i l'amígdala ens "està segrestant". La branca de la psicologia anomenada Neurociència, explica que el neocòrtex és la part del cervell on processem pensaments racionals i l'amígdala on gestionem els sentiments. (Evidentment això és una simplificació).

El més important d'aquesta explicació de la neurociència, és que de vegades reaccionem al que ens està passant directament amb l'amígdala, sense fer servir la part racional del nostre cervell. Això és dolent perquè sovint reaccionem desproporcionadament i sense fer servir molts dels recursos a la nostra disposició.Font https://www.pinterest.com/pin/460844974371699621/


Quan la nostra vida està en perill, ja ens va bé això de fugir, lluitar o quedar-nos congelats. En les altres circumstàncies, el millor que podem fer és respirar profundament i intentar involucrar el nostre pensament racional tan aviat com sigui possible.


Com es fa?

La recomanació que he sentit més sovint és fer meditació regularment. La meditació és bona pràctica per reaccionar respirant profundament i començar dirigir l'atenció al que està passant, per exemple comptant les respiracions, intentant alentir la respiració. El teu objectiu en aquest moment és començar a fer servir el pensament racional i tenir el màxim d'oxigen possible.


“Everything can be taken from a man or a woman but one thing: the last of human freedoms to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way.”

VIKTOR FRANKL


Aquesta cita és una de les meves preferides. Victor Frankl va escriure un llibre després de sobreviure un camp de concentració, "Man's search for meaning", és a dir La cerca de significat de l'home. Era neuròleg i va trobar la manera de dirigir la seva atenció i gestionar la seva actitud de la manera més constructiva possible.


En conclusió, sovint hi ha decisions a les nostres mans, la pregunta es: quina prenem?

(no us equivoqueu, no decidir és també una decisió!).


Si voleu contactar amb mi, recordeu que la meva adreça és ara.adipiscing@gmail.com


Fins la propera!


Araceli Higueras

Coach


26 views0 comments

Recent Posts

See All