Torna a la rutina amb el Batch cooking

Updated: Nov 27, 2020

Després de dies confusos, d'estar dispersos i rodejats de família, fent el que ens agrada, toca tornar a la "rutina".


rutina

Aquesta nova rutina, per molt que vulguem no és com la que ens agradaria, tu la decideixes, hi ha coses que sí que estan al teu abast; així saber quins aliments són adequats per nodrir el teu cos, la teva ment i esperit. Potser cal apostar per alimentació més saludable, o també pot ser una bonica idea comprometre's a practicar exercici físic, així com una activitat que t'apassiona.


L'EQUILIBRI


La rutina també l¡hem de tenir en compte a l'hora de cuinar. Avui et proposo una solució molt interessant:


Cuina dues hores i alimenta't tota la setmana. Creus que menjar bé és passar-se tot el dia a la cuina? Avui dia, és complicat fer el que feien les nostres àvies. No les recordeu tot el dia a la cuina? Et parlaré del Batch cooking (mètode que ja feien servir per estalviar temps).


Què és el BATCH COOKING?


batch cooking de alimentos otoño

Es tracta de cuinar uns quants aliments diferents, guardar-los i anar-los combinant durant la resta de la setmana. És una pràctica que darrerament s'ha posat de moda, però sempre ha format part a l'organització setmanal de totes les llars. Aquest tipus d'organització es redueix el temps a la cuina a gairebé la meitat, t'assegures menjar equilibradament durant tota la setmana i guanyes en temps per a tu i els teus.


Tal com es planteja el moment actual, va una mica més enllà que cuinar per avançat sinó que dóna les respostes de les necessitats modernes de planificació i organització d'una manera més concreta.


1-.Planifica els menús. Escriu el que vols menjar durant els set dies de la setmana, especificant els esmorzars, els dinars i els sopars.

2-. Fes la llista de la compra. Elabora una llista de la compra detallada que inclogui tots els ingredients que necessitaràs.

3-. Tria el dia que vols cuinar. Decideix quin és el dia més adequat per cuinar. Si vols cuinar el divendres, planifica el menú i la llista de la compra el dijous.

4-. Prepara els aliments per separat. La idea bàsica és preparar, cuinar i conservar els diferents ingredients d'un plat per separat per barrejar-los després. És aconsellable coure els llegums, l'arròs,les salses, sofregits, caldos i vinagretes, etc. Has de saber com envasaràs aquests aliments a la nevera, també saber quants dies aguanten. Jo em vaig comprar una envasadora el buit, i la veritat, estic encantada. Si no disposes d'aquest sistema, pots utilitzar carmanyoles i recipients de qualitat, per evitar tòxics et recomano que siguin de vidre.


Alimentos ideales para llevar una dieta equilibrada
cereales, legumbres, fruta, verdura, frutos secos, xucrut

Perquè és interessant utilitzar aquesta tècnica?


1-. Dedicaràs menys temps a l'hora de decidir què vols cuinar.

2-. Només has de dedicar 10 minuts amb la preparació dels àpats cada dia.

3-. Controles més la dieta equilibrada. Així et dóna més confiança a l'hora de començar a fer canvis d'hàbits.

4-. Evita trobar-te que no tens res a la nevera.

5-. Si t'han recomanat una dieta concreta. El batch cooking és ideal per facilitar el procés amb aquest tipus de restriccions.

6-. Com que hi ha una bona planificació, t'ajuda a estalviar diners i a no malbaratar aliments.


Ara et toca passar a l'acció!!!


Has de tenir en compte com s'han de cuinar els aliments base. És interessant que coneguis diversos aspectes per aprofitar les seves propietats. Com per exemple els temps de cocció que necessita cada aliment, el remull, el seu tall...,.


Ho escriuré el proper article.


#Energiaconscient aprofita aquest mes per proposar-te alternatives saludables, Fes una ullada el nostre contingut i al nostre mercat online, que de mica en mica va creixent per apropar-te el màxim els aliments imprescindibles. Subscriu-te i fes créixer la comunitat.


Tots necessitem un món millor!!! cuida't cuidem-nos


Marta Fosses

Artterapeuta Culinària macrobiòtica

Cofundadora#Energiaconscient

42 views1 comment

Recent Posts

See All